Sleutel afgebroken in het slot

slotenmaker rotterdamHeeft u een sleutel afgebroken in het slot? Geen paniek, er zijn verschillende methoden om te zorgen dat deze er weer uit geraakt. Het kan echter wel knap vervelend zijn, helemaal als het gaat om een fiets –of autosleutel of wanneer u bent buitengesloten midden in de nacht. De manieren die wij in dit artikel aan u mededelen kunnen u wellicht helpen om zelf snel de deur weer te openen, zodat u niet altijd een slotenmaker hoeft in te schakelen. Bekijk ook eens de instructievideo’s op Youtube.

Als eerste kunt u proberen om met behulp van een dun ijzerdraadje of lasdraadje (zoals bij MIG bijvoorbeeld) een buig deze om tot een soort haakje. Op deze manier kunt u proberen om tussen een van de tandjes van sleutel te komen. Wanneer u voelt dat het draadje weestand biedt en vast blijft zitten bij lichte trekkracht, trek dan net iets harder, totdat het draadje er met de sleutel uitkomt. Deze methode vraagt om wat geduld, omdat het kan gebeuren dat het niet in een keer lukt.

Een tweede manier is het gebruiken van superlijm of een-secondelijm. U neemt het overgebleven stuk sleutel in de hand en doet hier een klein drupje lijm en doet dit op de breuk. Vervolgens kan de het hele gedeelte in het slot worden geduwd als normaal. Deze laat u een seconde of 10 zitten en hecht deze aan het afgebroken stuk in het slot. Hierna kan deze er makkelijk uit worden getrokken. Let op met de hoeveelheid lijm, want te veel lijm kan het slot beschadigen door de interne pinnetjes mee te nemen.

Een derde methode is wat lastiger uit te voeren, want vereist specifieke apparatuur en een vaste hand kan ook van pas komen. De bedoeling is dat er met een klein boortje een gaatje wordt geboord in het stuk sleutel dat nog in het slot zit. Vervolgens kan er met een smal schroefje een soort handvat gecreëerd worden om deze er zo uit te kunnen trekken.

Lukken deze manieren niet of wilt u geen risico nemen, dan helpen wij u met alle plezier. De slotenmaker probeert altijd eerst om het stukje sleutel te verwijderen, maar kan ook besluiten om de cilinder te vervangen.

December 21, 2016
« Terug naar pagina overzicht