Het belang van inbraakbeveiliging

Alleen al in Rotterdam is de afgelopen 3 maanden 633 keer ingebroken of een poging gedaan tot inbraak (cijfers: Misdaad in Kaart). Inbreken kan op een heleboel manieren, sommige zou u zelf nooit bedenken. Als u op de hoogte bent van deze methoden van inbraak, dan kunt u zichzelf hiertegen wapenen. Wij geven u een aantal simpele tips om veelvoorkomende inbraken te voorkomen.

Sleutel uit het slot halen

Slotenmakers adviseren dat u te allen tijden de sleutel uit het slot haalt, zowel van de binnen –als de buitenkant. Potentiële inbrekers zijn zeer creatief met methoden om de sleutels te verkrijgen. Ze gaan bijvoorbeeld met een verbogen kleerhanger of een stuk ijzer door de brievenbus om zo het slot te openen. Dit wordt ook wel hengelen genoemd. Draai de deur altijd op het nachtslot en laat de sleutels er dus niet in hangen.

Slotenmakers zien nog een andere veel voorkomende methode van inbraak: kerntrekken. Bij kerntrekken wordt een schroef in de cilinder geboord, waarna deze met bijvoorbeeld een klauwhamer eruit wordt getrokken. Het is zeer populair omdat het makkelijk uit te voeren is. Als de cilinder uitsteekt kan deze er soms ook met een tang uit getrokken worden. Een simpele oplossing is het plaatsen van een kerntrekbeslag. Deze wordt over de cilinder heen geplaatst, waardoor deze beschermd is tegen kerntrekken. Een veiligheidsbeslag is ook robuuster dan een gewoon beslag, waardoor deze niet makkelijk gebogen kan worden. Veiligheidsbeslagen zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. De goedkoopste gaan vanaf ongeveer 50 euro en zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten.

Slotenmaker

Wilt u meer weten over inbraken of inbraakbeveiliging? Dan kunt u gerust een keer contact opnemen met een van onze slotenmakers.

December 31, 2016
« Terug naar pagina overzicht