Inbraak voorkomen

Inbrekers hebben talloze manieren om zich toegang te verschaffen tot uw woning en daarmee uw eigendommen. Om u te waarschuwen en te informeren heeft Van Es Sloten en Montage, uw slotenmaker in Rotterdam, een lijst opgesteld van de meest voorkomende inbraakmethoden en bijbehorende maatregelen. Deze kunt u zelf treffen om uw woning en eigendommen zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers. Voorkomen is beter dan genezen!

Insluipen

Insluipers zijn er het hele jaar door, maar vooral in de zomer moet u extra op uw hoede zijn. Het is warm, mensen zijn veel buiten en ramen staan open. Dit is een uitstekende gelegenheid om door niet goed gesloten ramen of deuren naar binnen te gaan. U kunt dit makkelijk voorkomen door ramen en deuren, die niet in uw gezichtsveld zitten, goed af te sluiten. Daarnaast wordt insluiping ook gedaan via het bovenlicht. Een bovenlicht is een raam boven een deur of een ander raam, dat meestal open kan klappen met een vrij simpel slotje. Dit is voor een inbreker dan ook een gewilde plaats om naar binnen te komen. Vaak staat een bovenlicht op een kier en kan de inbreker deze makkelijk open krijgen. Via het bovenlicht proberen ze op die manier de deur of groter raam open te krijgen. Om dit te voorkomen, moet u zorgen dat er geen mogelijkheid is om het bovenlicht makkelijk te bereiken. Houdt bijvoorbeeld uw kliko en ladders uit de buurt. Ook kunt de sleutel uit het slot halen is ten zeerste aanbevolen.

Hengelen en flipperen

Een andere methode die inbrekers gebruiken is het zogeheten ‘hengelen’. Hierbij maakt de inbreker gebruik van een stuk ijzerdraad om via de brievenbus uw deur van binnenuit te openen. Vooral bij oplegsloten (slot waarbij er geen sprake is van een deurklink, maar van een treksluiting) is dit een risico. U kunt dit voorkomen door uw slot ten alle tijden op het nachtslot te doen en de sleutel uit het slot te halen. Daarnaast kunnen inbrekers kiezen voor de methode van flipperen. Hierbij maken ze gebruik van een stuk plastic of creditcard om de dagschoot open te maken. U kunt dit vrij makkelijk voorkomen door het slot op het nachtslot te doen. Op die manier kan de dagschoot niet teruggeduwd worden. Als slotenmaker in Rotterdam kunnen wij u helpen door het plaatsen van een anti-inbraakstrip.

Slot forceren

Kerntrekken is een relatief nieuwe methode van inbraak, waarbij de inbreker een soort schroef diep in de cilinder boort en vervolgens met een kerntrekker (een hefboom) de cilinder eruit trekt. Om deze manier van inbraak te voorkomen kunt ervoor kiezen een slot te gebruiken met kerntrekbeveiliging. Ook kunt u gebruik maken van een zogeheten veiligheidsbeslag. Deze wordt over het slot en de cilinder van uw deur geplaatst.
Bij de Bulgaarse methode wordt het beslag van de deur omgebogen, waardoor de cilinder bloot komt te liggen. Deze wordt afgebroken en het slot kan zo makkelijk open gemaakt worden. Ook hierbij kunt u kiezen voor een veiligheidsbeslag, die niet gemakkelijk buigen, waardoor uw cilinder beter beschermd is.

Overige inbraakmethodes

Inbrekers kunnen proberen uw ramen of deuren te forceren met een schroevendraaier of koevoet. Hierbij oefenen ze druk uit op uw slot of op het materiaal rondom uw slot om de deur open te krijgen. U kunt dit voorkomen door het plaatsen van dievenklauwen op uw ramen, of deze te voorzien van goede sloten en vergrendeling. Voor uw deuren kunt u denken aan een anti-inbraakstrip. Deze voorkomt dat er voorwerpen tussen uw deur en het kozijn gestoken kunnen worden.Er zijn ook inbraakgevallen bekend waarbij gaatjes zijn geboord in het kozijn. Door deze gaatjes probeert men met een ijzerdraad of speciaal geprepareerd gereedschap de deur of het raam van binnenuit open te maken. Dit is te voorkomen door raamgrendels met sloten te gebruiken en voor de deuren is een oplegslot een goede preventiemethode. Zorg hierbij ten alle tijden dat de sleutel niet aan de binnenkant van het slot blijft zitten. Een slotenmaker kan deze sloten op uw ramen en deuren aanbrengen.

Slotenmaker Rotterdam

Naast de voorgestelde maatregelen is het van belang om zelf alert te zijn en ervoor te zorgen dat uw waardevolle spullen in huis niet voor het grijpen liggen. Op deze manier kunt u inbrekers altijd net even een stapje voor zijn. Voor professionele inbraakbeveiliging kunt u altijd contact op nemen met Van Es Sloten en Montage, dé slotenmaker in Rotterdam. U kunt bellen met 010-7980525 of ons contactformulier invullen.

March 28, 2017
« Terug naar pagina overzicht